A balkonparasztság nem más, mint amikor a városi kispolgár úgy dönt, hogy paraszt lesz és ezzel a parasztok (értsd földművelő) parasztjává (értsd: tudatlan, a hozzáértés teljes hiánya nélkül okoskodó balfasz) válik.

Friss topikok

  • McTalaaltamSzaamiitaasomat: Nemcsakhogy utolsókból lesznek elsők, de elsőkből is lesznek utolsók: youtu.be/70UF82nysIU (2013.11.22. 18:29) Nem lesznek az utolsókból elsők

Rapid hogyan állunk

2013.07.17. 00:36 Balkon Paraszt

Miután sokan érdeklődtek már a paradicsomok állapotáról kénytelen vagyok írni egy gyors beszámolót.
Két okból nem írok sokat:

1. Mert aki már legalább 10 bejegyzést írt, az Magyarországon hivatásos bloggernek érzi magát.  És ha ez így van akkor ez már munka... én pedig most nyaralok.

2. Megjelntek a fizetett másolók is, szóval van mit olvasni a témában, még ha annyira unalmasan és hosszan írnak is erről a roppant izgalmas témáról, mint a linkelt példa.

Szóval most is inkább a képekre hagyatkozom, főleg, hogy kóstolni még nem nagyon volt mit az újak közül, egyedül a fürtös, amit már sikerült legelni, de be még nem számoltam róla.

Szóval a fürtös termése...Őööö..., hogy is mondjam roppant finom, ízes akár egy palacsinta, DE: olyan apró lett, mint egy koktél pari, de talán szemléletesebb, ha egy mókus heréhez hasonlítom. Sajnos nincs most szemléletes képem, de majd megkérem Onedin Kapitányt, hogy kerítsen egy mókust, amíg nem vagyok otthon.

Ezt a bébi méretet több oknak tudhatom be tudományos megközelítésben. Egyrészt gondolom számít, hogy nem tudott 8 méter mélyre legyökerezni, csak olyan 20 centire. Másrészt gondolom közrejátszhat az is, hogy a fürtöst két száron neveletem, azaz nem kacsoltam le maradéktalanul, mondván két szár kétszer annyi termés.
Harmadrészt pedig mi sem világosabb: bio.

Az ízéről meg annyit, hogy azt kóstolni kell. Lehet, hogy majd rakok fel vaterára párat és akkor meg lehet érte verekedni.

És akkor itt vannak a képek a különlegesebbekrőlhiouk (bocsánat, csak lecsaptam egy szúnyogot).

A fekete már csak pár nap és teljesen kész:

fekete.jpg

A körte is nagyon neki veselkedett:

korte copy.jpg

Az ökörszív is elhozta az első bimbót:

okorsziv.jpg

A 100&1000et pedig már holnap lehet enni. (A kép szombaton készült)

Untitled.jpg

És végül itt az édes narancssárga törpe paprika, ami jól láthatóan még zöld. 

narancs.jpg

Lassan már a szivárvány és a rózsaszín óriás paradicsom is hozza a gyümölcsöt, egyedül a Trinidad Scorpion Butch T miatt aggódom, nem nagyon akar beindulni. Sztem túl meleg van neki.

Címkék: szüret kert paradicsom fürtös növekedés palánta kacstalanítás trinidadscorpion ökörszív körteparadicsom feketeparadicsom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balkonparaszt.blog.hu/api/trackback/id/tr205408992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása