A balkonparasztság nem más, mint amikor a városi kispolgár úgy dönt, hogy paraszt lesz és ezzel a parasztok (értsd földművelő) parasztjává (értsd: tudatlan, a hozzáértés teljes hiánya nélkül okoskodó balfasz) válik.

Friss topikok

  • McTalaaltamSzaamiitaasomat: Nemcsakhogy utolsókból lesznek elsők, de elsőkből is lesznek utolsók: youtu.be/70UF82nysIU (2013.11.22. 18:29) Nem lesznek az utolsókból elsők

4 napos túlélő tábor

2013.07.23. 18:36 Balkon Paraszt

Kifinomult automata öntözőrendszer nélkül kénytelen voltam egy 4 napos túlélő táborba vetni a gyermekeket, mivel Onedin Kapitány is elhagyta az ültetvényt.

A tábor:

Nem olyasmi Bear Gryllis-es gyerekmeséről van itt szó, ahova vihetnek a növények magukkal kést, dárdát, ejtőernyő zsinórt és nem utolsó sorban kulacsot(!).
NEM!
Ez igazi éhezéses-szomjazós valódi tűlélőtábor, ahol mindenki csak a hozott anyagból dolgozhat, és esélytelen bármilyen utánpótlás. Nem kaptak se kígyót, nem találtak se fagyott kecskét, amit gejzírben megfőzhetnének.
NEM!
Itt csak a napsütés volt állandó.

A hipotézis

Mérhetetlen önbizalmat merítettem a kísérlethez - bízva a paradicsomok több ezer éves történelmében -, mondván, hogy a vadonban élő paradicsomok sem kapnak minden nap vizet, főleg olyankor nem, amikor egy felhő sem takarja a napot.
Tehát a hipotézisem az volt, hogy gond nélkül túlélik a kiképzést.

Az eredmény

Az eredmény sajnos nem lett tökéletes, de a 18 palántából 16 biztossan túlélte, sőt még növekedett is.
A maradék kettő pedig a bőtermésű túltenyésztett koktél paradicsom. Név szerint 100&1000 és BalkonPari.

Még őket sem temetem, de az talán nem jelent túl sok jót, hogy Mr. 100&1000 elszárította az összes levelét, és most csak pár piros és pár zöld bogyó lóg a csupasz szárán.

100&1000 copy.jpg

Mr. BalkonParadicsom még hagyott pár levelet, sőt termést is, és virágot is hozott, így jobb esélyekkel ivott tegnap éjjel a kannából.

balkon copy.jpg

A többi 16.

A többiek sem élvezték a szolizást, de azért egyértelműen megmaradnak. 4-5 leveles hajtást bölcsen mindenki elszárított, hogy kisebb felületen párologtasson és egy két bogyót ráncba szedtek (igazából csak a narancssárga és az egyik fekete egyet), de ennyi.

Rájuk mérhetetlenül büszke vagyok.
Kiváltképp úgy, hogy még a termések is nőttek.

Ökörszív

ökörszív.jpg

Fekete

fekete_1.jpg

Narancsásrga ami ragyás lett

narancssárga.jpg

A citrom alakú rózsaszín

rószaszíncitrom.jpg

A marzano is elhozta az első bogyóját

marzano.jpg

A körtén nem látszik nagyon a növekedés, de pár milivel nőtt azért az átmérője

körte.jpg

A Trinidad Scorpion Butch T is elkezdett végre bokrosodni. Bár virágot még nem villantott, lassan annak is eljön az ideje.

Trinidad.jpg

Már csak a szivárványnak kéne valamit mutatnia az életkedvből és teljes lenne a csapat. Remélem hamarosan ennek is eljön az ideje.

Ma reggel azért kaptak egy kis tápot, mert megérdemlik a jutalmat.

Címkék: fekete kert chili koktélparadicsom marzano OnedinKapitány trinidadscorpion ökörszív körteparadicsom feketeparadicsom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balkonparaszt.blog.hu/api/trackback/id/tr875421859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása